Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Kwestie różne, ale podróżne. (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=80)
-   -   Motovoyager juz w sprzedazy (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=561)

zombi 19.05.2008 14:35

Ładnych kilka lat temu straż leśna, lub inne ludy, złapała mnie na wyjściu z rezerwatu w Bieszczadach - pilnowali na dole. Dlatego kto wiedział jak wejść od góry (nie było GPS`ów), ten mógł wejść bez problemu. Gościu złapał nas po za granicami rezerwatu, ale głupkiem nie był i po samym błocie można było poznać, że kłamiemy że doszliśmy pobliskim asfaltem.
Wtedy zwrócił nam uwagę, że może my staramy się nie niszczyć i tak dalej, ale pochwalimy się w dwóch knajpach i za rok będzie tam wydeptany dukt.

Niestety ale tak to jest, i obawiam się czy po takiej relacji nie ruszą jeepy, kłady, ścigacze i skutery. Dwa lata temu w Bieszczadach gadałem z leśnikiem u którego chcieli wykupić wjazdówki na połonię!!

PS. Uważam, że jak ktoś sam planuje taką wyprawę i ja przeprowadza to często już wie że musi zwracać uwagę na to co tam żyje, naśladowcy najczęściej walą fotki i pozostawiają syf.
ALE TO TYLKO MOJE FOBIE

ramires 19.05.2008 15:42

hmm, ciekawy wywód i moim zdaniem trafny.

Ciekaw jestem jak teraz jest z pustynią, czy faktycznie ścigają teraz tych samym którym przedtem dawano ciche przyzwolenie na tratowanie zielska jakie zaczeło porastać po pustyni ...

ale ok, robi sie offtop juz z tego.

michoo 28.05.2008 13:37

Dla zainteresowanych drugi nr moto voyagera w kiosku... (jak kiosk porządny jest)

zagon 07.06.2008 23:08

...A na okładce TA popierdzielająca po Syrii.
Poza tym dla ciekawskich, w numerze 002:

Podróże-Świat:Syria, Niemcy, Pireneje.
Podróże-Polska: Suwalszczyzna, Beskid Żywiecki.
Technika i Eksploatacja: Aprilia ETV 1000 Caponord, Honda XLV Wiadero.
Produkty, Sprzęt, Akcesoria: BMW R 1200 GS Advenczur, zestaw słuchawkowy "Interphone"...

Spokojnie, treści nie będę streszczał... ;)

Tramall 08.06.2008 05:17

Kto zamówił prenumeratę pewnie trochę poczeka. POCZTA strajkuje ...

ramires 08.06.2008 10:34

yyy ja mam juz gdzieś od tygodnia drugi numer :) właśnie z prenumeraty

michoo 27.06.2008 09:08

"Trójeczka" już w sprzedaży...

Ola 27.06.2008 09:13

Ja juz przeczytałam :) Jest sporo znajomych twarzy, więc miło się czyta. Niestety przegapiłam nr 1 i 2. Nie wiecie czy można gdzieś je jeszcze nabyć?

pozdrosy

ramires 27.06.2008 09:20

Ola, napisz do wydawcy, ja zamówiłem prenumerate jak się prawie drugi numer pokazał i napisałem, że chcę od pierwszego, więc zawsze coś mają na stanie z poprzednich numerów

Gradient 27.06.2008 09:34

W Larssonie na dziale z ciuchami widziałem ostatnio leżącą stertę pierwszego numeru Voyagera.

Cytat:

Napisał Ola (Post 13172)
Ja juz przeczytałam :) Jest sporo znajomych twarzy, więc miło się czyta. Niestety przegapiłam nr 1 i 2. Nie wiecie czy można gdzieś je jeszcze nabyć?

pozdrosy

Ola 27.06.2008 10:07

Ok, dzięki za info. Tak przy okazji, może by tak w "gazetce" jakiś damski dział uruchomić....Kilka fajnych wypadów na artykuły bym znalazła ;)

ramires 27.06.2008 10:09

Ola, jak pisałem w temacie o naklejkach na moto zapoczątkowanego przez Olgę z Motovoyager-a jak powiedzmy nasza ekipa rzuci im relacje z wypadów tych co będą i tych co były to mają na dekade materiałów :D

Pisz do nich, bardzo fajna ekipa tam pracuje

Lewar 30.06.2008 18:43

Uwaga!!! Jest już trzeci numer pisma a w nim opis i zdjęcia z wyprawy naszych himalaistów i chociaż zawiść mną targa to muszę przyznać, że zarówno opis jak i zdjęcia są doskonałej jakości.
Nie byłbym jednak sobą, gdybym nie znalazł małego chochlika - na stronie 24 napis na zdjęciu przedstawia nam Podosa w ciemnych okularach i w stroju mnicha, ktory zakopał sie w wydmie (sic).
Oj. jakos postarzał nam sie ten Podos i chyba przytył ?

Waldek 30.06.2008 19:36

Pastor, na okładce wyszedłeś bjuti, jak króliczek z Playboy'a! Kurde mol, ze tez rozkładówki nie dają... Ale pomarzyć przynajmniej można ;)

Gradient 30.06.2008 20:14

Nr 3 naprawdę dobry. Zdjęcia z Azji rewelacja.Opis wyprawy od początku do końca trzyma w napięciu.Fakt zdarzają się drobne błędy, ale jestem pewien,że może być tylko lepiej.:) Korsyka też fajna i zachęca do wyjazdu w tamte rejony.Wyspa jest wprost stworzona dla motocykli.Polecam zakup nr 3.:)

ramires 30.06.2008 20:16

a tam polecanie ... prenumerate trza brac i juz.
Redakcja się widzę naprawdę stara i też jeździ więc pisemko naprawdę na czasie i dobrze zrobione.

Numery mam wrażenie, że są coraz lepsze, dobry detepiarz layout wymyślił, brak tylko końcowej korekty ... ;) (już nie będę, ale takie mam skrzywienie zawodowe)

chomik 30.06.2008 20:19

Cytat:

Napisał ramires (Post 13577)
Redakcja się widzę naprawdę stara i też jeździ więc pisemko naprawdę na czasie i dobrze zrobione.

Numery mam wrażenie, że są coraz lepsze, dobry detepiarz layout wymyślił, brak tylko końcowej korekty ... ;) (już nie będę, ale takie mam skrzywienie zawodowe)

Ramires daj namiary na tę prenumeratę...

Gradient 30.06.2008 20:26

Cytat:

Napisał ramires (Post 13577)

Po trzecim numerze już wiem,że wezmę prenumeratę.Warto wydać te 49zł i pojeździć palcem po mapie przez cały rok.:):mur:

ramires 30.06.2008 20:30

Cytat:

Napisał chomik (Post 13578)
Ramires daj namiary na tę prenumeratę...

olga.czerwonik[_TUTAJ_MAUPA_]motovoyager.pl

napisz do Olgi od jakiego numeru chcesz. Ja zamówiłem prenumerate jak się drugi numer ukazał a miałem potem od pierwszego. Będzie potem co fajnie oprawiać. Może redakcja pomyśli o stosownym etui na rocznik :)
Mogę nawet dodatkowo dopłacić, bowiem ten miesięcznik jest jednym z naprawdę nielicznych po których zakupie i przeczytaniu wracam. Są też opisy tras a to też cenne jakby sie potem samemu chciało planować :)

MrHW 01.07.2008 12:09

Dostałem Pastora w kopercie ;). Tanio wyszedł, faktura na 49zł.

newrom 14.09.2008 22:38

Nikt nic nie pisze, a pojawił się kolejny numer MV.

pozdr
newrom

giziu 15.09.2008 07:38

Wszyscy zaczytani są :)

podos 15.09.2008 09:55

Cytat:

Napisał MrHW (Post 13662)
Dostałem Pastora w kopercie ;). Tanio wyszedł, faktura na 49zł.

no promocja sie juz skonczyla...

Pastor 22.09.2008 07:14

Cytat:

Napisał podos (Post 23683)
no promocja sie juz skonczyla...

U mnie jeszcze trwa :) - jak kto chce to oddam prawie całą prenumeratę, ale bez nr 3.

Zdrowia!
:hello:

yonec 09.02.2009 16:09

hej. dostaliście lutowy numer motovoyager'a? U mnie chyba listonosz przepił:(

raf 09.02.2009 16:43

Na stronie Motovoyagera napisali że jest w drukarni, i do sklepów trafi we wtorek.

yonec 09.02.2009 17:06

no mam nadzieję że właśnie tak się stanie. pzdr i dzięki za info

chomik 09.02.2009 17:31

Cytat:

Napisał raf (Post 43018)
Na stronie Motovoyagera napisali że jest w drukarni, i do sklepów trafi we wtorek.

Mam obawy, że źle to wróży......

Izi 09.02.2009 19:38

no tak, tak

e200g_ 09.02.2009 20:29

Cytat:

Napisał chomik (Post 43023)
Mam obawy, że źle to wróży......

Czyli co? To by było na tyle??

ŁukaszBIA 10.02.2009 21:34

Cytat:

Napisał e200g_ (Post 43049)

Obawiam się że tak się to może skończyć. Ostro uderzyli z kopyta, bo jak za taki papier to cena skromna. No a tematyka pisma w sumie 'niszowa' jak na nasze warunki i pewnie mało potencjalnych odbiorców. Obym się mylił...

wilqu5 10.02.2009 21:51

niestety dzisiaj pojawiła się także informacja na ich forum że kolejne numery będą łączone po dwa (dwumiesięcznik) lutowy z marcowym i kwietniowy z majowym, więc to już całkiem nie wróży dobrze...
choc obiecali że prenumeratorzy dostaną wszystkie numery tak jak było zapowiedziane

Stringers 11.02.2009 08:21

To niby jak? Zapłaciłem za 12, a dostane 6 bo będą połączone?

Adagiio 11.02.2009 08:59

Jakiś czas temu dostałem takiego mejla :

Szanowni Panstwo,

Zmuszeni jestesmy do upublicznienia zdumiewajacego zachowania wydawcy pisma "MOTOVOYAGER".
Wydawca ten w grudniu z wlasnej woli zadzwonil do naszej fundacji z informacja, ze zamiast wyslac
kartki swiateczne, na rzecz fundacji (czyli na rzecz motocyklistow poszkodowanych w wypadach) przekaze
pewna kwote pieniedzy. Nie bylo to duzo, obiecywal okolo 1000 do 2000 zl.

Bardzo to nas ucieszylo, informacja o takim gescie pojawila sie w jednym z numerow "MOTOVOYAGERa".
Nisetety dalej nastapila cisza. Maile, telefon, pozostawaly bez odpowiedzi. Kolejne maile takze pozostaly bez odpowiedzi.

Nagle wydawca "MOTOVOYAGERa" zapomnial o swojej obietnicy, obietnicy pomocy poszkodowanym w wypadach.
W koncu na stanowczy mail odpowiedzial ze z obietnicy nie wywiaze sie i nie widzi powodu aby to robic.

Oj nie ladnie bardzo nie ladnie, niestety musimy upublicznic te informacje, tylko dlatego ze wydawca kosztem
poszkodowanych i fundacji chcial sobie zrobic reklame. Chcial byc postrzegany jako darczynca, choc chyba nie mial zamiaru niczego darowac.

Bardzo to przykre, przykre tym bardziej ze kazda taka kwota moze choc w niewielkim stopniu pomoc
osobom ktore tej pomocy naprawde potrzebuja. Ale widac wydawcy "MOTOVOYAGERa" nie interesuja
motocyklisci w potrzebie...

Pragniemy dodac, iz fundacja nie zatrudnia zadnych osob i nikt dzialajacy w fundacji nie pobiera z tego tytulu zadnego wynagrodzenia.

Fundacja Motocyklowa "DUAE ROTAE"
www.fundacja.motocykle.pl

Ile w tym prawdy Bóg jeden wie .
Ale tradycją w naszym kraju jest sranie po kimś i najlepiej w necie , bo w rzeczywistości można dostać w ryja za takie gadanie !
Słyszał ktoś o tej fundacji ?
Pomogli komuś ?
Czy to następny Józek X ?

NaczelnyFilozof 11.02.2009 10:05

Na forum motocyklistów była odp na to:

Nie zwykłem wypowiadać się w tematach, mnie osobiście dotyczących. Teraz jednak, z dużym zażenowaniem, wyrwany do tablicy, zmuszony jestem zabrać głos na temat oszczerstw, rozpowszechnianych w internecie na temat magazynu Motovoyager przez Macieja Kwietnia, z jednej strony prezesa fundacji "Due Rotae”, z drugiej strony – właściciela kilku komercyjnych przedsięwzięć, związanych z motocyklizmem oraz byłego właściciela upadłego czasopisma o podróżach motocyklowych „Nomada”.

Wydawnictwo Techmedia, którego jestem współwłaścicielem wydaje (oprócz Motovoyagera) specjalistyczne czasopisma branżowe „Elektrosystemy” oraz „Systemy Instalacyjne”. Od kilku lat co roku w Boże Narodzenie zamiast wysyłać kartki świąteczne do współpracujących z nami firm, zasilamy darowizną konta domów dziecka. W ciągu trzech ostatnich lat darowizny (znacznie zresztą wyższe niż wartość kartek pocztowych - w tym roku 3 tys. zł) otrzymał Dom Dziecka w Krasnymstawie. Zdecydowaliśmy się wspomóc właśnie jego, gdyż po pierwsze - bieda na Ścianie Wschodniej odbija się również na kondycji tamtejszych domów dziecka, a po drugie – kierownictwo zapewniło, że szczegółowo rozliczy się z przekazanych środków. Z naszych pieniędzy została m.in. kupiona w tym roku pościel dla dzieci, a w latach ubiegłych – telewizor i odtwarzacz DVD. (Zainteresowanym wyślę skan tegorocznego przelewu darowizny – proszę o maila na priv, mój mail to m.ignatowicz@motovoyager.pl; zainteresowane osoby mogą też zadzwonić do Krasnegostawu i sprawdzić, czy piszę prawdę).

Gdy rozpoczynaliśmy wydawanie Motovoyagera zdecydowaliśmy się na podobny schemat – zamiast wysyłać kartki, wspomożemy darowizną jakiś zbożny cel. Z wiadomych względów wybór padł na Fundację Motocyklową Duae Rotae, mającą – rzekomo – wspierać ofiary wypadków motocyklowych. I w tym miejscu zaczęły się schody.

W połowie grudnia zadzwoniłem do prezesa Duae Rotae Macieja Kwietnia z informacją, że planujemy wpłatę od 1000 do 2000 zł na konto fundacji. Ustaliliśmy, że Maciej Kwiecień prześle mi szczegółową informację o planowanym wykorzystaniu środków, a ja najpóźniej do końca stycznia wpłacę pieniądze.

W połowie stycznia, gdy wróciłem z urlopu okazało się, że żadnej informacji o planowanym wykorzystaniu środków nie ma. Moi pracownicy są natomiast straszeni przez Macieja Kwietnia, że jeżeli nie wpłacimy pieniędzy – on „poinformuje motocyklistów o naszym oszustwie”. Co więcej – okazało się, że wcześniejsza umowa na wymianę reklam, zawarta z jedną z firm Macieja Kwietnia, jest uzależniona od wpłaty na fundację. A więc działalność KOMERCYJNA jest łączona z działalnością CHARYTATYWNĄ!!!

Po przyjrzeniu się wnikliwie stronom internetowym rzekomej charytatywnej fundacji zauważyłem, że:
– podlinkowane są w nich wyłącznie komercyjne przedsięwzięcia pana Macieja Kwietnia,
– oprócz ogólnych frazesów brak najmniejszej nawet wzmianki choćby o jednym motocykliście, któremu została udzielona jakakolwiek pomoc.

Zdecydowałem się wobec takich faktów:
– zerwać jakąkolwiek współpracę z Maciejem Kwietniem,
– zrezygnować z udziału w pseudokomercyjnym przedsięwzięciu, nazwanym „Fundacją”,
– przeznaczyć 1000 zł na fundację Doroty Stalińskiej „Nadzieja”, która pomaga zapobiegać wypadkom drogowym i niesie ich ofiarom pomoc (zainteresowanym wyślę kopię przelewu).

Podsumowując:

1. Od kilku lat wydawnictwo pomaga charytatywnie Domom Dziecka, nie oczekując nic w zamian (nie jest to oczywiście słynny 1-procentowy odpis, lecz pomoc z zysków firmy)
2. Jako prezes firmy nie zamierzam wydawać nawet złotówki na podejrzaną fundację, która łączy działalność pseudocharytatywną z czystą działalnością komercyjną
3. 1000 zł zostało przekazane na konto innej fundacji, związanej z motocyklami.

Pozdrawiam

Mariusz Ignatowicz

Prezes zarządu wydawnictwa Techmedia

PS. Wszystkim osobom, które przed dokonaniem ostatecznej oceny czekały na przedstawienie racji przez drugą stronę – dziękuję.
Tym, którzy na forach internetowych oraz w e-mailach wyzywały mnie od „debili” i „oszustów” życzę miłego dnia :) .
Motocyklistów, którzy w przypływie emocji zrezygnowali z prenumeraty magazynu Motovoyager – proszę o przemyślenie swojej decyzji.
A panu Maciejowi Kwietniowi zapowiadam, że razie dalszego rozpowszechniania oszczerstw na nasz temat zastrzegamy sobie podjęcie kroków prawnych. Przypominam też, że wysyłanie spamu jest w Polsce przestępstwem.

sambor1965 11.02.2009 10:29

Czyli po polsku...
Znam obu gosci, Macka i Mariusza. I pozwole sobie nie miec w tej sprawie zdania.

Fajnie ze u nas Adas to wrzucil z takim komentarzem. Proponuje rozwage w dalszych sadach i postach. Pamietajcie ze prawda lezy zawsze posrodku ( a winne sa dwie strony: zona i tesciowa).

wilqu5 11.02.2009 23:50

Stringers, nie, napisane było także przy okazji tamtej wiadomości że prenumeratorzy dostaną tyle numerów ile było powiedziane czyli 12.

"Drodzy Czytelnicy!

Informujemy, że kolejne dwa numery Motovoyagera będą łączone (lutowo-marcowy i kwietniowo-majowy).
Prenumeratorzy otrzymają 12 wydań naszego pisma.

Dziękujemy za zrozumienie." --forum motovoyager'a

tango 12.02.2009 07:45

Tresc sprostowania (wypowiedz Pana Ignatowicza) zostala zamieszczona w lutowo-marcowym numerze. Jest tam rowniez informacja, ze prenumeratorzy otrzymaja 12 wydan.
Sama gazeta troche sie zmienila, nie jest takze klejona ale zszywana.
(wczoraj zanabylem w empiku)

Stringers 12.02.2009 09:41

Szkoda iż teraz co dwa miesiące, miesiąc mi się ciągną, a jak ja wytrzymam dwa :mur:

ltd454 12.02.2009 15:42

Ja dzisiaj dostałem numer lutowo-marcowy pocztą.

Mariusz Ignatowicz 18.02.2009 22:17

Motovoyager odpowiada :)

Witam.
Jak już pisałem, na innych forach, nie odpowiadam na posty mnie osobiście dotyczące. Ale jeśli ktoś mówi że jestem złodziej, a ktoś inny odpowiada że prawda leży pośrodku - muszę zareagować.
Na Waszym forum komentarze były najbardziej obiektywne. Pisaliście merytorycznie. Dziękuję.
Czytałem z uwagą Wasze posty. Teraz odpiszę.

Cytat:

Napisał e200g_ (Post 43049)

Cytat:

Napisał blink (Post 43259)
Obawiam się że tak się to może skończyć. Ostro uderzyli z kopyta, bo jak za taki papier to cena skromna. No a tematyka pisma w sumie 'niszowa' jak na nasze warunki i pewnie mało potencjalnych odbiorców. Obym się mylił...

Mylicie się. Nie padamy, nie padniemy. Przetrwamy kryzys.

Cytat:

Napisał wilqu5 (Post 43265)
niestety dzisiaj pojawiła się także informacja na ich forum że kolejne numery będą łączone po dwa (dwumiesięcznik) lutowy z marcowym i kwietniowy z majowym, więc to już całkiem nie wróży dobrze...
choc obiecali że prenumeratorzy dostaną wszystkie numery tak jak było zapowiedziane

Cytat:

Napisał Stringers (Post 43308)
To niby jak? Zapłaciłem za 12, a dostane 6 bo będą połączone?

Prenumeratorzy "roczni" dostaną 12 wydań albo zwrot pieniędzy - jeśli upadniemy. Ale nie upadniemy. Wierzcie mi.

Cytat:

Napisał sambor1965 (Post 43323)
Czyli po polsku...
Znam obu gosci, Macka i Mariusza. I pozwole sobie nie miec w tej sprawie zdania. Proponuje rozwage w dalszych sadach i postach. Pamietajcie ze prawda lezy zawsze posrodku.

Sambor, myślę, że chciałeś dobrze. Dzięki. Ale krew mnie zalewa. Wina pośrodku?!!!

Idziesz ulicą i widzisz biedną kobietę. "Dam pani 5 zł" - mówisz i wyciągasz portfel żeby dać jej tego piątaka.W ostatniej chwili czujesz jednak od niej wódę i widzisz w jej kieszeni flaszkę.
Oj, nieładnie - myślisz - dam te 5 zł na WOŚP. I dajesz, bo akurat obok przechodzi wolontariusz.
A kobita zaczyna wrzeszczeć na całą ulicę, że jesteś oszust, bo jej nie dałeś piątaka, a obiecałeś.

Według Ciebie - wina leży pośrodku http://forum.motocyklistow.pl/style_...ault/smile.gif.

Cytat:

Napisał tango (Post 43465)
Tresc sprostowania (wypowiedz Pana Ignatowicza) zostala zamieszczona w lutowo-marcowym numerze. Jest tam rowniez informacja, ze prenumeratorzy otrzymaja 12 wydan.
Sama gazeta troche sie zmienila, nie jest takze klejona ale zszywana.
(wczoraj zanabylem w empiku)

Pozwólcie, bez marudzenia, negatywnych komentarzy, ciamkania :) przetrwać nam okres, w którym w ciągu dwóch tygodni wycofało nam się czterech reklamodawców każdy po jedna strona reklamy x 4 tysie. Musiałem zareagować. Zszyłem. Zrobiłem tymczasowo dwumiesięcznik. Zrozumcie - plz :). Ale nie padliśmy. i nie padniemy.

Pzdr
M

Lupus 18.02.2009 22:49

Życzę powodzenia!

firefighter80 18.02.2009 22:51

Mariusz, nie padajcie! na miły Bóg!
czekam na motovoagra w marcu, kwietniu itd itd.
Troche jesteście jakby potrzebni! bezwzględnie:):):)

Powodzenia:)

pozdrawiam

Pretor 18.02.2009 23:30

Panie Mariuszu. Niech Pan robi swoje i nie daje się prowokować. Zawsze i wszędzie znajdą się tacy co dla różnych własnych czy obcych interesów będą jątrzyć.

Motovoyager to strzał w dziesiątkę. Ludzie jeżdżą co raz więcej i chcą się dzielić swoimi doświadczeniami.

Powiem szczerze, że od kilku tygodni chodziłem po EMPIKach i szukałem kolejnego wydania. Myślałem, że się tak szybko rozeszło.

Powodzenia i czekam na kolejny numer.

Bonjour 19.02.2009 08:07

Też chce wyrazić swoje poparcie. Motovoyager to fajna gazeta. I niech zostanie zszywana, klejone sie szybko rozpadały. :)

Szymon 19.02.2009 08:20

Trzymam kciuki za Motovoyagera, a listonosza chyba sklepie bo mi najnowszego numeru jeszcze nie przyniósł :/

sambor1965 19.02.2009 09:29

Cytat:

Napisał Mariusz Ignatowicz (Post 44585)

Sambor, myślę, że chciałeś dobrze. Dzięki. Ale krew mnie zalewa. Wina pośrodku?!!!

Idziesz ulicą i widzisz biedną kobietę. "Dam pani 5 zł" - mówisz i wyciągasz portfel żeby dać jej tego piątaka.W ostatniej chwili czujesz jednak od niej wódę i widzisz w jej kieszeni flaszkę.
Oj, nieładnie - myślisz - dam te 5 zł na WOŚP. I dajesz, bo akurat obok przechodzi wolontariusz.
A kobita zaczyna wrzeszczeć na całą ulicę, że jesteś oszust, bo jej nie dałeś piątaka, a obiecałeś.

Według Ciebie - wina leży pośrodku

Mariusz czytaj spokojnie, nie pisalem "wina lezy po srodku" tylko "prawda lezy po srodku". A prawda jest taka, ze napisaliscie iz kase przeznaczacie wlasnie na te fundacje. Tak wiec nawiazujac do przykladu przez Ciebie opisanego to analogia wygladalaby troche inaczej. Nie powiedziales kobiecie ze dasz jej 5 zl, powiedziales wszystkim ze dasz tej kobiecie 5 zl.
W przyszlym roku pewnie najpierw sprawdzisz fundacje nim zapowiesz, ze dasz jej pieniadze. Pewnie jeszcze lepiej bedzie jak napiszesz o tym w czasie przeszlym dokonanym. Nie szkodzi, ze bedzie juz po swietach.

Zycze oczywiscie przedsiewzieciu pt. Motovoager jak najlepiej, czasy sa jednak ciezkie i nie wszystko zalezy od nas. Tutaj poparcia dla swego przedsiewziecia nie szukaj. Tu je masz...

Oczywiscie zapewniam Cie, ze chcialem dobrze ;)

Stringers 19.02.2009 09:30

Jak ja wytrzymam do następnego numeru, chyba się uzależniłem ;)

Jaki 19.02.2009 11:03

ja jeszcze czekam i do skrzynki pocztowej zaglądam co dzień i nic:mur:, ale myślę , że w końcu się doczekam:drif:
Liczę, że pismo przetrwa i będziemy się nim co miesiąc cieszyć:).
POWODZENIA

rambo 19.02.2009 11:45

W sumie od zeszmacenia się motocykla i świata motocykli które czytałem od 1996 roku to jedyna i słuszna pozycja w empiku jaką kupuje :)

Nie mam prenumeraty, ale czekam na następny numer z utęsknieniem :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:45.