![]() |
Cytat:
|
WiR na TET - Bałkany 2026 by Śluza
Część 4, ostatnia, bałkańskiej, 4-odcinkowej epopei. Wracamy do Czarnogóry. Nareszcie nie musimy brnąć po kolana w śniegu. Jest tu jeszcze coś do objechania. Mianowicie odcinek Korita - Opasanica, to wyjątkowej urody trasa. I jeszcze nocleg nad jeziorem Rikavacko. Bajka. Potem kanion Nevidio i powrót w Durmitor. I to już będzie koniec |
Wspaniała czero częściowa trylogia :) i Wodecki na koniec siadł idealnie.
Z ciekawości na czym poza KTM 390 było jechane? |
Dzieło epickie. Moje 5-cio minutowe montaże z wycieczek mogą się schować.
Niemniej oglądając od lat produkcję Śluzy widzę powolna ewolucję stylu. Może nie ideowo-kempingowego ale sprzętowego. Coraz mniejsze motorki wciąż z tą samą ilością bambetli. To nie ułatwia. Mimo, że latam jeno z 10ltr torbą odkąd minąłem 60tke, coraz więcej przysiadami na tyłku i walczę z kierą po kamulach. Tak sobie myślę, czy na starość nie zamienić klocowatej jednak huski na jaką ostra 450/500. Ech takie radosne pycenie, jeno z lekka grą gazem i zawiasem mi się marzy. |
Pięknie.
Podziwiam i zazdraszczam. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mega filmy i przygoda, zastanawiam się, po co jeździć gdzieś dalej, jak tak piękne tereny są na wyciągnięcie ręki. Cudze chwalicie, swego nie znacie.
|
Filmy pierwsza klasa :Thumbs_Up: (o wyrypie nawet nie wspominam :cool:)
Cytat:
|
Super wyprawa a filmy rewelacyjne. Dziękuję. Ale tak szczerze to ....... pooglądałbym jeszcze :haha2:
|
Dobrze byłoby jakbyś zrobił playlistę u siebie na kanale.
Dziękuję za tak fajny serial!!! |
Elegancja, brawo chłopaki :bow::dizzy::lol8:
|
Podpiszę się pod wszystkimi och ach i o k...a!
Docenię ciekawie dobraną muzę. Dzięki! Jak się spisywały ktm390? Jakiś większy opis czy warto? Z czego się chłopy przesiedli na te piździki... I czy było warto?? |
Jacek to się przewracał, coś musi być, że na prawo go jego pociągło... I raz i dwa i tę, tą dźwignię po krzywił, co to potem, później jegomość Stachura prostował... Że grawitacyja inaczej działa w górach tamtych, owych na Kateełema? ;)
|
Cytat:
Jak dla mnie za mało mocy. W tej wadze wolę 2 x mocniejszy 690. Jak ktoś ma małe oczekiwania co do koni mechanicznych i momentu, nie potrzebuje w terenie podrywać przedniego koła to sprzęt może cieszyć. Jest poręczny i całkiem sprytnie zbudowany. |
Ale jednak czuć ta nadwagę. Z drugiej strony chłopaki nie mikre a i tobołów wiozą.
|
To 390 waży tyle co 690???
|
Chyba coś nawet więcej. A2 to A2.
|
Cytat:
Jeżeli w innych modelach też podawali tak uczciwie to wychodzi że: 390 adv R z paliwem waży 179 kg a 690 enduro R z paliwem 162 kg. moc 33 kw vs 59 kw |
690 z 2015 z paliwem 150kg
|
Ciekawe, H701 z 2021 z Wigsem i 2,4 kg osłoną silnika, bez podnóżków pasażera i z wahą 160. Przytyła ;)
|
Te nowsze są cięższe - ten silnik jest choćby inny od 2015
Najlżejsza była 690 enduro z 2008-2010 chyba |
Gratuluje wyjazdu. Szacun za realizację!!!
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38. |