![]() |
Jako uzytkownik klasycznej 60 (tak, wciaz dziala) zapytuje.. montana jak rozumiem obslugiwana jest wylacznie przez dotykowy ekran ? Troche wujowo w rekawiczkach.
|
Wujowo. Do mnie już leci guzikowy 66i. Zobaczymy co to warte.
|
Cytat:
|
Cytat:
Znowu montana ma wiekszy ekran. |
U mnie to wymuszona zmiana z 64ST + inreach na urządzenie co ma 2 w 1. Po śladzie sie pojedzie i więcej mi nie potrzeba. Zumo miałem , Montane testowałem i oba nie przypadły mi do gustu. Ekran niby większy ale jeszcze z pół metra coś tam widzę więc do ogarnięcia. A guzik to guzik a nie jakiś tam dotyk a z tym różnie bywało w Zumo i Montanie.
|
Cytat:
|
A ile się trzeba nadłubać żeby OSMAnd + MTB było na legalu... Faktem jest że nawigowanie po offie automatyczne, legalne i ciekawe to Graal którego każdy szuka, nieliczni twierdzą że znaleźli, a w praniu i tak wychodzi dłubanina i różne protezy ;)
|
Ja do turystycznego offa do tej pory używałem Locusa na telefonie, a wybieram trasy dla rowerów MTB. Czasem łapię trochę asfaltu, ale zwykle starego i dziurawego więc super. W każdym razie na Mazowszu/Warmii/Mazurach/Podlasiu/Lubelszczyźnie działa to nieźle.
Wjechałem też przez to w kilka takich miejsc, że szczerze współczułem każdemu na rowerze MTB, kto jechałby tą trasą. :) Chyba jednak będę musiał się przerzucić na dedykowaną nawigację, bo ostatnio po 2 dniach jazdy w pełnym słońcu telefon mi się wygiął w łódkę ... na szczęście działa, ale dziwnie się go teraz trzyma w dłoni. W tych nawigacjach Garmina lepiej gotowe tracki wrzucać z kompa przed jazdą, czy można je łatwo wyznaczać z ekranu, stojąc w środku lasu ? |
Gotowe lepiej wrzucić.
|
To nie za dobrze, bo musiałbym jeszcze w domu wiedzieć dokąd jadę ....
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:50. |