Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Kierunek Gruzja przez Bałkany - start koniec kwietnia (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=36697)

StrzeLuk 16.02.2020 09:01

Cytat:

Napisał Mirmil (Post 668761)
W ostatnim tygodniu byly super opady i lekki paraliz. W gorach przez tydzirn metr swiezego sniegu. W kutaisi 50 cm, nawet w Batumi bylo sniegu po kolana.
Przelecz Abano zazwyczaj otwarta od polowy czerwca. Petla swanecka tydzien,dwa wczesniej.

Dzięki za info. Będę obserwował warunki i włóczył się po nizinach. Może w Grecji dłużej zabawie. Nigdy nie byłem

tyran 16.02.2020 09:49

Ile czasu przewidujesz na tą podróż?

StrzeLuk 16.02.2020 15:21

Myśle że w 2 miesiące powinien się wyrobić. Wliczając jakiś tydzień na plaży.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

maciekrom 16.02.2020 22:52

Powiem więcej, ominąć Armenię i pojechać do Baku. Powrót faktycznie zrobiłbym przez Rosję. A start przesunąłbym na maj, jeżeli jest taka możliwość.

wojtekk 17.02.2020 00:27

Pewien czas temu sprawdzałem i Armenia była niestabilna. Odpuściłem. Zobacz , czy coś się nie zmieniło.

Mirmil 17.02.2020 01:57

Cytat:

Napisał wojtekk (Post 668870)
Pewien czas temu sprawdzałem i Armenia była niestabilna. Odpuściłem. Zobacz , czy coś się nie zmieniło.

A co bylo niestabilnego w Armeni?
Od 30 lat jest w stanie wojny z Azerbejdzanem. Pod linie frontu i do miasta Agdam warto podjechac, niezapomniane wrazenia. To w Gorskim Karabachu.
Gruzja jeszcze bardziej niestabilna sytuacje ma. 30% pod okupacja Rosyjska, granica non stop przesuwana. Porwania przy granicy. Ale bezpieczenstwo realne duzo wieksze niz w Polsce.

wojtekk 17.02.2020 09:00

Sytuacja polityczna chyba przy zmianie władzy . Nie chodziło o stan wojny. . Nasz MSZ odradzał wyjazd. Nie pamiętam już szczegółów.

Emek 17.02.2020 09:15

Nasz MSZ odradza wyjazdy niemal wszędzie na wschód. Nie dajmy się zwariować.
Cytat:

Bezpieczeństwo
Ministerstwo Spraw Zagranicznych odradza wszelkie podróże do republik Dagestanu, Czeczenii i Inguszetii na Kaukazie Północnym.

MSZ odradza podróże, które nie są konieczne:

do republik Karaczajo-Czerkiesji, Kabardo-Bałkarii i Osetii Północnej na Kaukazie Północnym;
do terenów (powiatów) bezpośrednio sąsiadujących z obwodami donieckim i ługańskim Ukrainy.
Podczas podróży do dużych miast Federacji Rosyjskiej, MSZ zaleca zachowanie szczególnej ostrożność.

Na pozostałym terytorium Federacji Rosyjskiej zalecamy zachowanie zwykłej ostrożności.

Na Kaukazie Północnym występuje wysoki poziom zagrożenia ze względu na niestabilną sytuację.

Na terenach sąsiadujących z obwodami donieckim i ługańskim Ukrainy obowiązuje zaostrzony reżim graniczny. Utrzymuje się tam wysoki poziom przestępczości kryminalnej.

W dużych miastach Federacji Rosyjskiej występuje zagrożenie zamachami terrorystycznymi.

wojtekk 17.02.2020 09:18

Tak ? A gdzie na wschód teraz odradza ??? Serio pytam , bo jak czytałem to jest zupełnie na odwrót. Z kilkoma wyjątkami wschód jest czysty. Zatem nie dajmy się zwariować teoriom spiskowym :)

Emek 17.02.2020 09:26

Powyżej ci przytoczyłem. To samo było latem jak my jechaliśmy, cudem udało się przeżyć :haha2:.
Powyższe dotyczy równiez Krymu, Kirgistanu (bo 4 lata temu był zamach na ambasadę Chin :dizzy:), rejonów Armenii, TJK.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:08.