Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Ciuch Afrykańczyka (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=130)
-   -   BF Desert - ważne pytanie. (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=353)

Reinchardt 13.04.2008 22:04

Wieczny w tym tygodniu ok srody - czwartku ma mi przyjsc paczka z kufajka bf desert to Ci dam znaka jak to bedzie wygladalo umnie. Zakupilem nowy model czyli tak jak nizej pisze Kolega Bartekkk moze to byc kwestia "nowosci" wprowadzonej przy "ulepszaniu" modelu

Bartekkk 13.04.2008 22:05

Cytat:

Napisał wieczny (Post 3464)
Siemka!
Kupiłem niedawno kurtkę Desert do spodni, które kupiłem na początku stycznia. Chodzi mi o membrany... W skrócie to jak cerata naprasowana na siateczkę. W spodniach mam ją wpinaną siateczką do ciała, a w kurtce odwrotnie... Na logikę powinno być tak jak w spodniach... Kupiłem Kurtałę w Larssonie, pojechałem sprawdzić czy moja jest jaka nieteges, ale wszystkie kurtki tak maja membrany. No i zgupiałem... Dakar ma obie membrany logicznie siateczką do ciała - i bezpieczniej jest bo się nie porwie, po podkoszulku się ślizga i łatwo się kurtkę zdejmuje...

:dizzy:WTF...?

Wieczny ja też mam Desterta, kupiony z 1,5 roku temu i mam tą membrane siatką do ciała, więc chyba u ciebie jest coś nie teges. Podjedz do sprzedawcy i sprawdż w innych egzemplarzach, bo może to jest nowośc roku 2008r :D

Co do pocenia w ciepłe dni, dzisiaj latałem w samej podkoszulce , kurtka miała wpiętą membrane,ale bez podpinki i komfort termiczny był zachowany, jeżeli jest gorąco to wypinam membrane i podpinke oczywiście w cholere i otwieram wentylacje.

wieczny 13.04.2008 22:17

No właśnie, zachodzę w głowę czy to aby nie jakieś unowocześnienie, bo wszystkie kurtki na stanie w sklepie mają tę podpinkę właśnie tak jak ja mam. Tak... nielogicznie :). Czekam na wieści Reinchardt'dzie.

puszek 13.04.2008 23:08

Sprawdziłem swoje ceratki zakupione pół roku temu i mam wszystko siatka do ciała...wynika z tego, ze musisz kurtałke przewrócic na druga strone i jezdzic z cerata na wierzchu....a że pomaranczowa masz podpinke to kamizelki nie trzeba ostrzegawczej...spoko wszystko ma swoje zalety i wady:haha2::haha2:

wieczny 13.04.2008 23:13

For siur ;).

hubert 14.04.2008 09:24

Ja mam Dakara i tam na pewno membrana jest tą bardziej śliską stroną czyli siateczką do ciała. Deserta ma Magda i szczerze mówiąc nie przyglądałem się jak to u niej wygląda, ale wydaje mi się że gdyby było odwrotnie to bym zwrócił uwagę.

Co do jakości membrany to muszę powiedzieć że na prawdę byłem zadowolony z tej kurtki. Wiadomo że to nie goretex, ale możliwość wypięcia w na prawdę gorące dni niweluje tą niedoskonałość. No ale cóż w sobotę kupiłem spodnie z goretexem i już wiem że nic innego nie chcę :)

KML 14.04.2008 18:59

Wieczny może samą membrane odwrotnie wpiołeś :lol8:

wieczny 14.04.2008 22:23

Półinteligenta ze mnie robią :lol8:

wieczny 15.04.2008 18:36

Byłem w Larssonie. Powiedzieli, ze wydaje im się że dostawa jest pełnowartościowa, ale jeśli zmoknę w deszczu to zapraszają z reklamacją. W sumie jadę do Budapesztu na weekend i ma lać, więc już jestem ciekaw jak to będzie ;)

podos 16.04.2008 08:46

polej prysznicem zanim pojedziesz...

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:50.