![]() |
i ja się dołącze do dyskusji.
przy oryginalnej szybie w rd07 łeb chce mi urwać powyżej 120km/h wzrostu mam jakieś 178 cm. jak myślicie czy Kubowy patent rozwiąże problem? i pytanie do Ramiresa - czy ów patent posiadasz na stanie ? |
czyli wyglada na to że Mgg, ona jeste rozszeżana Spławiku??
MRA również dobra dla ramion + deflektor, który również moze rozwiązać problem Andrzej uwierz mi, że jechałem królową Podoska która ma szybe oryginał i deflektor, znakomicie odbija strugę powietrza co znacznie znmniejsza opory i w porównaniu z moja fivestar opcja podosa była lepsza :) Mi zależy na dwóch rzeczach, osłonie ramion, którymi szarpie wiatr i osłonie całej głowy, wiec chyba wchodzą w gre 2 opcje wyzej wymienione. Pytanie tylko która mniej pracuje i jest bardziej wytrzymała mgg czy mra ?? Jak macie fotki to wrzucajcie z chęcią pooglądam |
- tak mi się wydawało.
wysoka szyba przy moim wzroście chyba nie byłaby dobra, a przecież chodzi tylko o wybicie tej poszarpanej strugi powietrza. |
Cytat:
p.s. w niedziele byłem w Tarnowskich Gorach :) |
Kiedy przy mojej babci RD03 miałem orginalną owiewkę zbierałem owady, ale w zabudowanym otwierałem spokojnie szybę dla przewietrzenia. Po zainwestowaniu w turystyczną MRA rozczarowałem się, bo cały wicher nawet przy 40 km/h zapychał mnie przy otwartej szybie. Barki za to uwolniły się od latającego stwora i wody. Kolejnym etapem jest MRA + kubowy deflektor. Teraz jeżdżę z otwartą szybą non top, pod warukiem, że wicher nie zadyma, bo wtredy całość zgina się w pół. Nie ćwiczyłem jeszcze zmiany kątów w deflektorze. Te wszystkie zmagania przy lichym 178 od ziemi.
|
Cytat:
ostatnio jadę i poczułem wolność od wiatru( pewnie leciał ze mną) po czym jak zmienił kierunek to myślałem że z drogi wypadnę, wiec szybę może połamać |
zamienię szybę five star za MRA, ktos chętny ??
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
jechałem do suchej góry obejrzeć łachy BMW na ichniej imprezie, okazało sie, że impreza skonczona była już w niedziele ok 11, wiec jedynie miałem wycieczkę |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:16. |