![]() |
To tak prosty układ ze aż mechanika nie potrzeba. Przed wydaniem kasy na majstra sprawdził bym samemu. Odłącz pompę, podłącz wache z banki na długiej rurce do przewodu za filtrem, podnieś wysoko i rura. Musi działać. To nie silnik odrzutowy
|
Tak dla spokoju wyjmij filtr powietrza przy próbach.
Zdarza się że papierowe potrafią napić się wilgoci i blokują. Rozwiń stwierdzenie :" zauważyłem też ze przy jednej świecy jest mokro, czy to może być tylko kwestia zalanych świec czy coś więcej?" , ???? |
Jeśli chodzi o paliwo z bańki to patent bardzo pomocny, ale trzeba działać z głową, bo jeden motocykl FAT już spłonął ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam po długiej przerwie, afryka już sprawna oczywiście, okazało się że jakiegoś syfu się napchało i przytkał się gaźnik poprostu, problem jest inny teraz, prędkościomerz wariuje nieraz, spada wskazówka i powraca do góry, i przeważnie tak drga cały czas lekko na dół i do góry, do tego też rzężenie sprzegła jak wcisne go na luzie, niewiem czy to cos poważnego czy nie jak ktoś orientuje się to prosiłbym żeby coś napisał:)
|
Jeśli chodzi o wskazówkę prędkościomierza to zaczął bym od ślimaka. Zciagnij przednie koło i oceń jego stan. W razie "w" zrób fotę koledzy ocenia. A sprzęgłem bym się na razie nie przejmował, większości afryk sprzęgło słychać po wciśnięciu klamki, w jednych mniej w drugich bardziej. Musiałby ktoś zaznacz z tematem posłuchać tego, tak ciężko powiedzieć.
|
Pobawię się w sapera, ale co tam, może się komuś przyda... Wczoraj moto zgasło w drodze do pracy. Objawy jak przy kończącym sie paliwie. W weekend wymieniałem sobie oleje i filtry-w tym właśnie filtr paliwa. Okazało się, że nowy filtr ledwo przepuszczał paliwo! Po wymianie na stary, śmiga znowu.
|
Kolego.
Na Twoim miejscu sprawdziłbym nadmiar paliwa a nie jego brak. Być może (jak sądzę masz tam gaźnik) przelewa ci paliwo przez gaźniki np. puściły zaworki iglicowe i objaw jest taki. Motor chodzi ale zalewa go podczas pracy. ?? To dość typowa częsta usterka gaźników. Pocieszenie --> nie droga w naprawie. Kuba |
Przed wymianą filtra motor brykał aż miło. Po wymianie, stracił moc i zgasł. Dmuchająć w nowy filtr, powietrze przechodziło bardzo słabo. Po wymianie na stary filtr, motor śmiga jak złoto (100 km juz zrobiłem). Więc nie bardzo rozumiem Twoją radę :dizzy:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:47. |