![]() |
O wczesniejszy nie dbalem ale o ten to dbam jak tylko moge ;P temu tak pytam o te kotlety itp ;)
|
Podrzuci ktoś namiary na nowy wałek zdawczy do RD07?? Jeśli już buszujemy w temacie. Mój ma luzy jak kolega założyciel postu, trapi mnie to bo zębatka też do dupy i co tera....dwójka wyskakuje, w lagach stuki puki, wałek wygwizdany....chyba najpierw wałek a potem zakukać do skrzyni co? Co z tego że zrobie tę dwójkę jak będę miał wałek wydymany i na nim luzy.
Podacie jakiś namiar?? |
Jak skrzynia to i wałek, nie wiem czemu miałbyś robić to w dwóch etapach :). Szukaj silników na części, ktoś z forum miał ostatnio zatarty z czwórki na sprzedaż.
Ja mam taki silnik z dobrym wałkiem i 95% skrzyni ale nie oddam :) |
Silnik sprzedaje Olek, ale wałek ma średni.
Nowy wałek kosztuje ok. 700zeta i jest NOWY. Sprawdź sobie na motorista.pl ;) |
4 Załącznik(ów)
W pracy mieliśmy taki numer że gościu zapomniał wyłączyć blokadę mechanizmu różnicowego w ładowarce (Liebherr L510 8ton) i na asfalcie załatwił półosie. Mam tu niedaleko takiego magika który dorobił nam półosie (z czego jedna waży ponad 15kg) i maszyna już czwarty rok śmiga bez problemu. Może na wzór z zębatki dorobi mi frezy w wałku. Zmierzy twardość, zahartuje odpowiednio i będzie ganz nowe. Warto zapytać bo za dorobienie takiego wałka to myślę nawet 100zł nie skasuje, góra 80.
Mój wałek :] oraz zębatka wyglądają tak : podziwiajcie :vis: |
up up
|
Cytat:
|
Na loctite? Mówisz że to załatwi te luzy? nie są duże ale luz dalej będzie świechtał frezami a jak jest ciasno to zawsze lepiej :) wiadomo:D
Łańcuchowi to bez różnicy czy zębatka jest nowa czy wytarta wraz ze zużyciem łańcucha? |
Mam 2 razy bardziej zjedzony wałek, zębatka poszła na loctite i zabezpieczenie jest niepotrzebne. Zębatka siedzi jak przyspawana.
|
A łańcuchowi zmiana zębatki będzie bez różnicy? Tylna jest fertlich tylko ta przednia straszy... pogłoski mówią że łańcuch dociera się pod zębatkę...nie wiem.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:06. |