Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hardware (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=113)
-   -   CarPlay zamiast telefonu na kierownicy (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=47020)

matjas 18.05.2026 23:52

Tędy z tym wypluwaniem procesora przez gniazdo USB to mi brzuch podskakikikiwał dobrą minutę :) bardzo plastyczne porównanie :)

Ten eink bardzo fajny. Cena pewnie wysoka ale w końcu jest ta technologia w takim urządzeniu. A jak z odświeżaniem? Czy ruch mapy jest płynny? Kiedyś był właśnie z tym kłopot. Bardzo fajna rzecz.

Danny 19.05.2026 09:14

Cytat:

Napisał Melon (Post 907902)
Jak by ktoś szukał z Androidem Carpuride W702 Plus. Wpisujesz rabat MOTOANDY i masz 30% taniej tj. 972zł z 1389zł

O, to ciekawe. Skąd ta różnica w cenie względem Allegro i Ceneo? Skąd wysyłka? Nie dochodzi przypadkiem cło i vacik przed odbiorem?

Danny 19.05.2026 09:42

Cytat:

Napisał matjas (Post 907905)
Ten eink bardzo fajny. Cena pewnie wysoka ale w końcu jest ta technologia w takim urządzeniu. A jak z odświeżaniem? Czy ruch mapy jest płynny? Kiedyś był właśnie z tym kłopot. Bardzo fajna rzecz.

Odświeża płynnie, nie smuży, zero problemów. To nie jest typowy e-ink jak Kindle tylko jakaś hybryda. Niby może do 120 Hz wycisnąć nawet w tym trybie Max Ink ale tam też chodzi o oszczędność baterii więc z tego co oko notuje jak patrzy na ten ekran to zakładam że jest w okolicach 20-30 Hz.

Z map w tym trybie będę korzystał raczej tylko awaryjnie - w deszczu żeby nie smażyć złącza albo jak mi z jakiegoś powodu padnie zasilanie. Na codzień będzie podpięty kabel USB-C i wyświetlacz będzie chodził w kolorze bo OsmAnd i DMD2 sporo przydatnych rzeczy podają kolorując drogi. Przydadzą mi się te tryby oszczędzające wzrok na wieczory po zjeździe do bazy - planowanie trasy na kolejny dzień, czytanie ebooków/komiksów i inny ghost scrolling. Myślę że z tym rozmiarem ekranu i jego proporcjami to będzie świetne urządzenie na moje potrzeby - lubię poziomy i szeroki widok mapy bo często robię skoki w bok z zaplanowanej trasy jak widzę coś ciekawego.

Jestem pełen dobrych myśli a jak będzie to wiadomo - jak u Zenka.

Dam znać.

Melon 19.05.2026 11:20

Cytat:

Napisał Danny (Post 907919)
O, to ciekawe. Skąd ta różnica w cenie względem Allegro i Ceneo? Skąd wysyłka? Nie dochodzi przypadkiem cło i vacik przed odbiorem?

Nie wiem nie znam się ale wiem jedno 100% narzutu to normalka u naszych sprzedawców, np. toreb które podawałem w temacie Crosstourera dobrze to widać bo za swoje pół roku temu dałem 120zł w domu bez cła i vacika. :p
Nie widzę też problemu napisania zapytania do sprzedawcy czy wysyłają z Europy, na stronie piszą coś ,że w razie W cło 60$ bo wartość zaniżona to i tak w pytę taniej.
Ogólnie to mnie to nie interesuje bo jeżdżę z dwoma ogryzkami od lat.:p

Bałtrok 19.05.2026 12:23

Cytat:

Napisał Bałtrok (Post 907554)
Czołem.
Ja mam chinola jakich wiele na ali, temu itp.
Działa to fajnie, w dzień widać dobrze, ale ostatnio trafiłem po zmroku na leśną drogę i tu czar prysł lekko.
To nie świeci tylko tak napieprza po oczach, że nie widać gdzie się jedzie.
W ustawieniach można zmienić ręcznie tryb map na ciemny (automat nie zadziałał) co trochę pomogło ale tylko trochę.
Nie ma opcji ręcznej regulacji podświetlenia i nie ma fizycznego wyłącznika.
Jest podpięty do aku po przekaźniku i zapala się od razu po stacyjce, dołożę mu wyłącznik na kablu na przyszłość.
Myślę, że w sytuacji jazdy po asfalcie jak jednak jest jakieś oświetlenie drogi to nie jest duży problem ale jak prawdziwa ciemnica to już trochę lipa.

Teraz kolega kupił i już ma zasilanie z USB więc można po prostu wyjąć wtyczkę jakby co.

ale wiadomo cena nie do pobicia bo poniżej 150 pln z przesyłką.

Update:
Wczoraj wpadła mi w ręce instrukcja tego ekranu i coś mi się obrazki z ulotki nie zgadzały ze stanem faktycznym.
Dziś włączyłem motóra bez telefonu w kieszeni i ekran uruchomił się pokazując swoje wewnętrzne oprogramowanie (normalnie od razu jest android auto i nie można go "zminimalizować" albo nie umiem tego zrobić).
I tam są suwaczki do zmiany ustawień wyświetlacza :dizzy:
Poczułem się jednocześnie jak zwycięzca i ostatni gupek.

Inna sprawa związana z tym diwajsem jest taka.
Po przyciemnieniu i wyłączeniu, włączył się przyciemniony ale zegar zresetował się na 00:00 więc ustawienie trybu świecenia w oparciu o wskazania zegara trzeba ustawiać co i raz jeśli nie ma się zasilania podanego non stop.

Bałtrok 19.05.2026 16:46

Cytat:

Napisał Bałtrok (Post 907942)
Update:
Wczoraj wpadła mi w ręce instrukcja tego ekranu i coś mi się obrazki z ulotki nie zgadzały ze stanem faktycznym.
Dziś włączyłem motóra bez telefonu w kieszeni i ekran uruchomił się pokazując swoje wewnętrzne oprogramowanie (normalnie od razu jest android auto i nie można go "zminimalizować" albo nie umiem tego zrobić).
I tam są suwaczki do zmiany ustawień wyświetlacza :dizzy:
Poczułem się jednocześnie jak zwycięzca i ostatni gupek.

Inna sprawa związana z tym diwajsem jest taka.
Po przyciemnieniu i wyłączeniu, włączył się przyciemniony ale zegar zresetował się na 00:00 więc ustawienie trybu świecenia w oparciu o wskazania zegara trzeba ustawiać co i raz jeśli nie ma się zasilania podanego non stop.

Ehhh wyjdę na głupka, żeby inni nie musieli.
Da się zamknąć Android Auto ale nie w jego ustawieniach ani nie krzyżykiem w rogu ekranu.
W menu gdzie są inne dostępne aplikacje typu Whatsapp albo Youtube jest aplikacja o nazwie Zamknij. A zegar sam się ustawia po połączeniu z tel więc też to nie jest już problem.

Na swoje usprawiedliwienie powiem, że po montażu zobaczyłem, że działa i tyle. Dopiero po tej akcji z oślepianiem zacząłem się tym bawić. :mur:

Melon 19.05.2026 17:54

Znaczy ,że będziesz zadowolony ? :)

Bałtrok 19.05.2026 18:17

Cytat:

Napisał Melon (Post 908035)
Znaczy ,że będziesz zadowolony ? :)

Dużo na to wskazuje :)

Melon 19.05.2026 18:28

Jak bym nie miał drugiego fona bym w to szedł tyle ,że 7cali bo właśnie coraz mniej widzę w fonie ale jeszcze nie tak jak we filmie było "widzę ciemność " :D

tuzmen 20.05.2026 17:00

Sprzedam za 100zl, 8cali jak ktoś chce. Firma srnubi coś tam. Wypakowane ale jednak to za duże dla mnie

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:41.