![]() |
Cytat:
Odpowietrzenie: Po zalaniu nowym olejem i złożeniu całości, należy poluzować śruby odpowietrzające na górze lag, aby wyrównać ciśnienie (robi się to na motocyklu postawionym na kołach, bez obciążenia). |
Cytat:
w BMW można wymienić uszczelniacz przeciwkurzowy/zgarniacz odkręcając tylko lagę w półce - nie piszę nawet górnej półce bo dolnej, jako takiej nie ma. Lagę wsuwa się wtedy w goleń i elegancko można wydłubać zgarniacz. BEZ: ściągania obu zacisków, wyjmowania osi, zdejmowania błotnika :D Powiem więcej - gdybym się uparł to twierdzę, że uszczelniacz lagi również byłbym w stanie wymienić w ten sposób ale to akurat robiłem z lagą zdemontowaną z motocykla. |
Spoko,znam różnice:)
Mimo wszystko wolałbym sobie to całe ustrojstwo wyjąć,rozebrać na stole,umyć i poskładać. Ale skoro można łatwiej-ok,każdy robi,jak uważa:Thumbs_Up: |
Hej, mam problem z napinaczem paska alternatora w GS 1150 2002 r, alternator unoszę kręcę napinaczem i nie ma siły napiąć, jakby przeskakiwał. Macie jakieś pomysły, podpowiedzi? Jest zepsuty czy coś źle robię? Napinać na ugięcie czy wymienić napinacz?
|
Robiłeś to już wcześniej?
Być może ktos kiedys nie poluzował wszystkich śrub I ściął zęby na napinaczu Zdemontuj napinacz I obejrzyj. Ewentualnie jeśli zbyt poluzowałeś śruby napinacza to z tego co pamiętam zębatka może mijać wówczas listwę zębatą i tak się może dziać jak piszesz. Tu zgaduje tylko. Śruby luzuj inoino :) po japońsku :) |
|
Od tego zaczynam dłubanie przy GSie, ale u mnie tak ładnie nie napina. Brałem delikatnie, unosiłem, przy mniejszym lub większym dociągnięciu tych trzech śrub, ale jest lipa. Chyba coś z napinaczem.
|
Wbrew pozorom mozna go zle zlozyc,tez tak mialem :)
8 Nm to pasek lubi popiskiwac jak rano po rosie |
A wogle to jak kto chętny a nie wie to zapodam nr katalogowy pasków Conti. Tanio jak barszcz.
|
Sa dwie dlugosci paskow ,bo sa dwia rodzaje srednic kola pasowego na alternatorze.
Dlatego jednym gasnie ladowanie bez gazu a innym nie. To z mniejsza srednica ma sprzegielko jednokierunkowe. Na ta szajbke bez sprzegielka idzie pasek 4pk611 za 20 pln |
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:39. |